Novými posilami Popradu Fín Strömberg a Čech Svačina

01.02.2012 Poprad

Poprad 31. januára (TASR) - Novými posilami slovenského hokejového klubu HK AutoFinance Poprad sa stali v utorok útočníci Kim Strömberg z Fínska a Vladimír Svačina z Česka. O ich príchodoch informoval hokejportal.net.
Dvadsaťštyriročný Fín prichádza pod Tatry z tímu fínskej SM-liigy Tappara Tampere. Rovnako starý Svačina doteraz hrával vo Vítkoviciach. Fínsky krídelník prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami Suomi. V minulosti hral za Jokerit Helsinki, no posledné štyri sezóny strávil v tíme Tappara Tampere. V aktuálnom ročníku SM-ligy odohral 36 zápasov, strelil jeden gól, zaznamenal 5 asistencií. Druhá posila, český útočník Vladimír Svačina, prichádza ako kmeňový hráč Vítkovíc. V tejto sezóne odohral spolu 32 súťažných zápasov s bilanciou 4+1. Hosťoval však v Mladej Boleslavi i v prvoligovom Olomouci. V českej extralige odohral spolu 189 stretnutí, dal 31 gólov a zaznamenal 26asistencií.
\"Môžem potvrdiť, že sme získali fínskeho útočníka Strömberga, ktorý hral túto sezónu v Tampere. Druhou posilou je český útočník Vladimír Svačina. Z našej strany je to všetko,“ povedal pre hokejportal.net manažér HK Poprad Tibor Turan.
 

Vyberte región